dinsdag, juni 20, 2006

 

Elektriciteitsverbruik van computers

Gelezen op ZDNet.be

Quote:
Een parlementslid in Californië wil een wet tegen elektronische apparaten die stroom verbruiken als ze uit staan. Volgens de man stuwen 'stroomvampieren' elektriciteitsrekeningen de hoogte in en zijn ze slecht voor het milieu. Dat meldt de krant San Francisco Gate. In Californië - een van de meest bevolkte staten van de V.S. - is er traditioneel meer oog voor milieuproblemen en staat energie hoog op de agenda sinds zware leveringsproblemen enkele jaren geleden.

Bij ons op school hebben wij vorig jaar onderzoek gedaan naar het elektriciteitsverbruik in de computerklassen en het resultaat was erg verrassend.

Computers die gewoon aan staan gebruiken in ons geval 58 Watt. Computers die in stand-by staan gebruiken 36 Watt. Je vind een overzicht van deze metingen op onze ICT-site. Dit jaar hebben we een meting gedaan van het stroomverbruik bij computers die volledig uit stonden. In dat geval verbruikten de computers gemiddeld 6 Watt. 50 computers die een heel jaar uit staan verbruiken dus ongeveer 400 euro aan electriciteit. Ik vermoed dat dit te maken heeft met de transformator die wel werkt.

Ook printers, hubs, draadloze zenders,... verbruiken heel wat elektriciteit. Je moet je hand maar eens leggen op een transformator van een printer die uit staat.

Comments:
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
 
Yes indeed, in some moments I can bruit about that I approve of with you, but you may be making allowance for other options.
to the article there is stationary a suspect as you did in the decrease issue of this solicitation www.google.com/ie?as_q=behold the arctopus mediafire ?
I noticed the axiom you procure not used. Or you use the black methods of development of the resource. I possess a week and do necheg
 
Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?