zondag, juni 04, 2006

 

10 redenen voor een elo

  1. Je kan op een gemakkelijke manier lesmateriaal beschikbaar stellen. Hiervoor moet je niet kunnen programmeren. Je meldt jezelf aan in de elektronische leeromgeving en je kan op de website lesmateriaal invoegen. (bekijk hier een filmpje)
  2. Je kan websites die je in de les wilt gebruiken op de elektronische leeromgeving plaatsen. De leerlingen moeten deze adressen niet meer intypen. De adressen blijven ook bewaard voor de volgende jaren.
  3. Je kan foto's en filmpjes toegankelijk maken voor de leerlingen.
  4. Je kan je leerlingen via de leeromgeving contacteren. Je moet zelf geen lijst aanleggen met de e-mailadressen van de leerlingen.
  5. Je kan leerlingen bestanden laten afgeven via de leeromgeving. De bestanden worden op de leeromgeving bewaard, zodat je deze gemakkelijk thuis kan nakijken.
  6. Je kan meerkeuzetoetsen voor de leerlingen maken, en de resultaten op een overzichtspagina bekijken.
  7. Je kan leerlingen laten samenwerken m.b.v. een forum, een wiki of een chatbox. In een elektronische leeromgeving kan je deze zaken op een gemakkelijke manier aanmaken (zonder te programmeren). Je weet altijd welke leerling wat schrijft.
  8. Je kan m.b.v. een enquĂȘte onderzoeken wat de leerlingen vinden van je les.
  9. Je kan via een leeromgeving gemakkelijker samenwerken. Je kan samen lesmateriaal ontwikkelen.
  10. Je kan met een leeromgeving een Europees project succesvol uitwerken. Je kan jouw leerlingen bijvoorbeeld laten communiceren met leerlingen uit een ander land.
zie ook: Kiezen voor een elo

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?