zondag, juni 04, 2006

 

Vliegen over Brussel met Google Earth

Google Earth is een vrij te downloaden applicatie van Google Inc. waarmee men elke plek op de wereldbol kan opzoeken met behulp van satellietfoto's en luchtfoto's. Tegen betaling kan een GPS of GIS aan het programma worden gekoppeld. De geografische informatie wordt online aangeboden zodat een breedband-internetverbinding noodzakelijk is.

Enkele delen van de wereld kunnen door in te zoomen zelfs tot op straatniveau worden bekeken. Deze delen zijn te herkennen aan een rechthoek die donkerbruin/grijs afsteekt tegen de verder groene omgeving. In deze delen -waaronder Brussel- zijn zelfs afzonderlijke auto's en belijningen op het wegdek te herkennen.

Externe bedrijven of personen kunnen via "Google server" extra locaties aan Google Earth toevoegen. Op www.brusselnieuws.be kan je pakketjes informatie downloaden die passen op de luchtfoto's. Je kan het netwerk van de metro bekijken. Je kan de loop van de Zenne bekijken.

Heel spectaculair is de mogelijkheid om een helicoptervlucht over Brussel te maken. Er zijn drie verschillende parcours. De beelden zijn bijna levensecht. Ideaal om Brussel op een andere manier te leren kennen.

bron: wikipedia

Comments: Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?